Actueel

Nieuws

De betonlook vloer verovert Nederland Lokaal nieuws woensdag 17 mei 2023

De betonlook vloer verovert Nederland


Nederland is uitgekeken op laminaat. Nadat deze bedekking voor de vloer Nederland stormachtig veroverde is men in de vaderlandse woonkamer toe aan iets anders. Ben je door de oververhitte huizenmarkt voorlopig niet van plan om te verhuizen dan zijn er genoeg opties om je huis een flinke opknapbeurt geven. Investeren kan dan in verschillende dingen. Een nieuwe keuken of badkamer is een optie, maar ook verduurzaming van je huis kan aantrekkelijk zijn. Dat kan door isolatie, aanschaf van een warmtepomp maar ook een nieuwe betonlook vloer met daaronder vloerverwarming is een duurzame investering waar je jarenlang plezier van hebt.

Het is niet gek dat gietvloeren steeds populairder worden. Zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten neemt het gebruik de laatste tijd toe. Vooral de duurzaamheid en het onderhoudsvriendelijke gebruik zijn doorslaggevend wanneer men voor een gietvloer met betonlook kiest. Omdat er enorm gevarieerd kan worden in kleuren, mengsels en de grootte van het te behandelen oppervlak zullen de gietvloer prijzen ook variëren. Wil je bijvoorbeeld een groot kantoorpand voorzien van betonlook vloeren dan zal de prijs per vierkante meter lager zijn dan bij alleen een woonkamer.

Design

Van oudsher werd de betonnen vloer vooral gebruikt in bedrijfspanden voor industriële productieprocessen. Tegenwoordig zul je soms ook nog onafgewerkte betonvloeren in particuliere oudere garages aantreffen. De ontwikkeling van de betonvloer is door de jaren heen ontwikkeld van functioneel naar design. En die designers zijn helemaal weg van de uitgebreide mogelijkheden die een betonlook vloer in zich heeft. Iedereen zal versteld staan wat voor bijzonder effect zo’n vloer in een huis heeft.

Ambachtelijk

De interieurontwerpers kunnen bij het aanbrengen van een gietvloer echter niet zonder de deskundige ambachtelijk vakmensen. Het vergt expertise hoe een gietvloer aan te brengen. De kennis van materiaal en gereedschap is essentieel om optimale duurzaamheid en een lang woonplezier te garanderen.

Kleuren

In het verleden werd de betonvloer in één egale kleur geleverd. Eventueel kon er een coating van een bepaalde egale kleur als toplaag aangebracht worden. Tegenwoordig is elke betonlook gietvloer uniek. Omdat er bij een betonlook gietvloer twee kleuren gemixt worden zie je mooie tekeningen terug in de vloer. Hierdoor is deze niet van een betonnen vloer te onderscheiden.

Voordelen

Er zijn behoorlijk wat voordelen te noemen die pleiten voor het aanschaffen van een gietvloer. Zo heeft de vloer een uniek en eigen karakter waarvan er geen tweede is. Is een vloer door vakmensen aangebracht dan heb je er gauw vijftien tot twintig jaar plezier van. En wil je na zo’n lange tijd een andere kleurenmix hebben, dan kan deze makkelijk aangebracht worden. Zo is er altijd een tint of mix die past bij elk trendvol interieur. Omdat onder een gietvloer vaak vloerverwarming wordt aangelegd zal deze lekdicht en stofafstotend zijn. In het onderhoud is de vloer gebruiksvriendelijk. Je hebt er eigenlijk geen omkijken naar. Is er een solide ondergrond dan is een gietvloer eigenlijk overal toepasbaar. Heb je kamers die niet haaks zijn en veel hoekjes hebben dan zal de vakman overal probleemloos kunnen gieten en dat natuurlijk zonder naden.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Barneveld.

Aanmelden